Ajankohtaista

Norra Famnen -kerrostalokorttelin kaava Paraisten ydinkeskustassa lainvoimaiseksi

ti lokak. 26 11:09:00 2021

Paraisten keskustassa sijaitsevan Norra Famnen -korttelin asemakaava sai lainvoiman lokakuun  alussa. Asemakaavamuutoksen tavoitteena on ollut keskustan tiivistäminen ja uusien asuntojen sijoittuminen ydinkeskustaan keskeisten palvelujen tuntumaan. Kaavatyössä otettiin huomioon myös rakennussuojelullinen näkökulma. Toteutuva kokonaisuus vastaa hyvin kaupungin strategiassa asetettua osatavoitetta, jonka mukaan keskustan asumista tiivistetään, keskusta on kaikenikäisille tarkoitettu alue ja keskustalle on tunnusomaista ympäristön korkea laatu.

Hanke etenee Paraisten kaupungin ja Priima-yhtiöitten jo aiemmin allekirjoitettujen sopimusten pohjalta loppuvuoden aikana siten, että alueen hallinta on siirtymässä Priima-Yhtiöille.

”Kortteliin tulevien kerrostalojen arkkitehtisuunnittelu on jo aloitettu. Tiivis ja hyvin toiminut yhteistyömme kaupungin kanssa tulevan asuinkorttelikokonaisuuden kehittämiseksi jatkuu. Tavoitteena on toteuttaa tontille kahden erillisen 6 – ja 7-kerroksisen kerrostalon kokonaisuus. Olemme suunnittelemassa alueelle myös senioriasukkaiden asumista helpottavia toimintoja. Kokonaisuus sijaitsee kauniin keskustapuiston vieressä ja monista asunnoista tulee olemaan näkymät puisto- ja kanavamaisemiin, jostain ehkä merellekin. Panostamme toki myös oman  pihamiljöön viihtyisyyteen”, toteaa kaupallinen johtaja Olli Saha Priima-Yhtiöistä.

”Talot rakennetaan vehreälle, arvokkaalle paikalle aivan Paraisten keskustaan. Ne tarjoavat kiinnostavia asuntoja monille uusille asukkaille. Pyrimme kaupungin osalta mahdollistamaan viihtyisän keskusta-asumiseen, ja Priima-Yhtiöitten kanssa sen edistäminen on sujuvaa ja mielekästä” toteaa Paraisten kaupunginjohtaja Patrik Nygren.

Hankkeen edetessä suunnitellusti tavoitteena on saada asuntojen ennakkomyynti liikkeelle jo alkukeväästä -22. 


Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Jari Rastas, Priima-Yhtiöt, puh. 040 551 1111
jari.rastas@teollisuudenrakentajat.com


Kaupunginjohtaja Patrik Nygrén, puh. 040 511 4383
patrik.nygren@pargas.fi

 

« Takaisin Ajankohtaista-sivulle