Ajankohtaista

Norra Famnen -kerrostalokorttelin kaavahanke Paraisilla ottaa askeleen eteenpäin

to tammik. 14 12:21:00 2021

Paraisten keskustassa sijaitsevan Norra Famnen -asemakaava-alueen kehittäminen etenee, kun Paraisten kaupunki ja Priima-yhtiöt allekirjoittavat huomenna suunnitteluvaraussopimuksen kerrostalorakentamista varten varatusta korttelialueesta.

Sopimus on kumppanuuskaavoituksen muoto, mikä tarkoittaa sitä, että osapuolet yhdessä suunnittelevat alueesta toimivan ja houkuttelevan asuinkorttelin. Tavoitteena on, että kokonaisuus toteutetaan heti, kun uusi asemakaava sen sallii. Yhtiö tekee tutkimuksia ja laatii varausalueelleen rakennussuunnitelmia. Näitä tietoja käytetään korttelin asemakaavoituksen tukena. Kaupunki toimii neuvonantajana rakennussuunnittelussa ja vastaa asemakaavoituksesta.

Asemakaavamuutoksen tavoitteena on sekä kaupungin ydinkeskustan tiivistäminen että rakennussuojelu, mikä vastaa kaupungin strategiassa asetettua osatavoitetta, jonka mukaan keskustan asumista tiivistetään, keskusta on kaikenikäisille tarkoitettu alue ja keskustalle on tunnusomaista ympäristön korkea laatu. Alueen asemakaavan hyväksymisen jälkeen yhtiöllä on mahdollisuus tehdä vuokrasopimus varausalueesta ja toteuttaa asemakaavan mukainen asuinrakentaminen.

Kaupunginjohtaja Patrik Nygrén on tyytyväinen hyvään yhteistyöhön Priima-Yhtiöiden kanssa. – Pidämme Norra Famnen -hankkeen etenemistä hyvin myönteisenä asiana. Kaupunki priorisoi asemakaavoitusta omassa toiminnassaan ja tavoitteena on se, että kaupunginvaltuusto voisi hyväksyä uuden asemakaavan kesällä.

Myös johtaja Jari Rastas Priima-Yhtiöistä iloitsee hankkeen sujuvasta etenemisestä.
– Sopimuksen allekirjoitus tarkoittaa kummankin puolen yksiselitteistä sitoutumista hankkeen täyteen työstämiseen. Myös poliittisten päätösten osalta ripeästi edennyt päätöksenteko antaa selkeän signaalin siitä, että hankekokonaisuus on toivottu. Olemme myös havainneet sen herättämän positiivisen kiinnostuksen kaupunkilaisten keskuudessa, onhan alue ollut kaupungin kehitysvisioiden keskiössä jo jonkin aikaa, Rastas toteaa.

– Olemme aloittaneet oman hankesuunnittelumme ja kaavasuunnitelman sisältöä työstetään yhteistyössä kaavoittajan ja päättäjien kanssa. Yhteisenä linjauksena on asuinkokonaisuuden toimivuus sekä ympäröivän miljöön hyödyntäminen siten, että hanke istuu luontaisesti keskeiseen kortteliin ja kaupunkikuvaan. Nämä ovat olennaisia seikkoja myös alueen viihtyisyyden kannalta. Odotan innolla arkkitehtisuunnitelmien edistymistä, lisää Rastas.

Lisätiedot:

Kaupunginjohtaja Patrik Nygrén
puh. 040 511 4383
patrik.nygren@parainen.fi

Toimitusjohtaja Jari Rastas
Priima-Yhtiöt
puh. 040 551 1111
jari.rastas@teollisuudenrakentajat.com

« Takaisin Ajankohtaista-sivulle